Westfriesland

Pop Vriend Seeds uit Andijk overgenomen door Duitse KWS Saat

ANDIJK – Pop Vriend Seeds uit Andijk is overgenomen door KWS Saat. Deze Duitse veredelaar staat als vierde in de lijst van grootste zaadveredelaars ter wereld. KWS Saat hoopt met deze overname hun positie op de groenteveredelingsmarkt te verbeteren.

Pop Vriend Seeds is één van de ‘founding fathers’ van Seed Valley en daarmee partner vanaf de eerste minuut. Zij zijn marktleider in spinaziezaad en veredelen o.a. ook rode bieten en bonen. Het bedrijf is in de afgelopen jaren flink gegroeid. In 2014 zetten ze een gloednieuw lab neer en in 2018 kwam er 2500 m2 bij hun zaadpakhuis.

Vestiging Andijk

Lara Timmerman, CEO van Pop Vriend Seeds ziet een blijvende toekomst voor het bedrijf in Andijk: “We zijn erg enthousiast over KWS, een familiebedrijf met een lange geschiedenis en duurzame ambitie in de plantenveredeling. KWS streeft naar voortzetting en uitbreiding van onze activiteiten vanuit onze locatie in Andijk, goed nieuws voor onze mensen, hun families en onze klanten wereldwijd.”

‘Honderden nieuwe kansen’

Pop Vriend Seeds is op hun beurt enthousiast over de toegang tot nieuwe technologieën bij KWS. “Nieuwe technologieën geven deze industrie honderden nieuwe kansen, waar kwekers van zullen profiteren. Dat ons bedrijf nu toegang heeft tot een snoepwinkel vol technologie en expertise bij KWS, vind ik een fantastisch idee”, aldus Lara Timmerman.

Bron: Video en tekst via seedvalley.nl

Pop Vriend Seeds uit Andijk overgenomen door Duitse KWS Saat
artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>