Westfriesland

Resultaat Duurzame Dinsdag Event: Eerste aandeelhouders VOC-fluitschip ingestapt

Foto Alex Gitzels/Westfriesland Media

HOORN – De werkboot van het VOC-fluitschip van afvalplastic dat wordt gebouwd in Hoorn, heeft al twee aandeelhouders. Op het evenement Duurzame Dinsdag in Hoorn staken Ad de Bruin van Protonic en Marie-France Schutz van Schutz Fashion spontaan hun handen op toen initiatiefnemer Edwin ter Velde vroeg wie mee wil bouwen aan het Fluitschip in Hoorn.

Schutz en De Bruin kochten ieder 1/8 part van de eerste werkboot ‘De Lankhorst’ die in  augustus 2020 gaat meevaren met SAIL Amsterdam. “Het kleinste bootje met de grootste impact”, aldus Ter Velde. Hij is op een scheepswerf aan de kust van Hoorn begonnen met de bouw van het schip. Met dit duurzame project wordt de regio nog meer op de kaart gezet.

98% recycling

Tientallen ondernemers en ondernemende mensen waren naar Duurzame Dinsdag gekomen in het nieuwe bedrijf EcarACCU van Pieter Ursem van autobedrijf Peter Ursem. Zij konden met eigen ogen zien hoe accu’s van elektrische en hybride auto’s uit elkaar worden gehaald om te worden hergebruikt. “Dat lukt ons voor 98%”, zei Ursem met enige trots. Hiervoor werden volgens Ursem in België uit de accu’s alleen enkele metalen eruit gehaald en rest werd in de grond gegraven.

Duurzaam in Vietnam

Monique Ansink van Excellent Products in Hoorn vertelde hoe zij onderneemt om de wereld een stukje beter te maken. Ze demonstreerde één van haar producten, een spanband, die volledig duurzaam is geproduceerd in haar fabriek in Vietnam. Naast duurzame productie stopt Ansink een deel van de winst in duurzame investeringen.

Vervolg

OndernemendWestFriesland en de organisatie van Edwin ter Velde zijn zo enthousiast over deze eerste samenwerking dat is besloten om de Duurzame Dinsdag vaker te organiseren.

Foto’s

Lees meer over Duurzame Dinsdag op www.westfrieslandinbedrijf.nl.

Gepostet von Westfriesland in Bedrijf am Mittwoch, 30. Oktober 2019

 

 

Resultaat Duurzame Dinsdag Event: Eerste aandeelhouders VOC-fluitschip ingestaptPopulair deze week

To Top
*/ ?>