Westfriesland

Rodi Media neemt NH titels BDU over uit faillissement

REGIO –  Rodi Media uit Broek op Langedijk heeft donderdag 19 september de exploitatierechten van de Noord-Hollandse titels van BDUmedia in handen. Dit meldt het mediabedrijf op haar website.

Dinsdag 17 september sprak de rechtbank het faillissement uit van de Alkmaarse BV BDUmedia, die voorheen de exploitatie van deze titels verzorgde.

Overname titels

Het gaat om de volgende titels: Westfries Weekblad, Wieringer Courant, Schager Weekblad, Alkmaars Weekblad, De Duinstreek, Nieuwsblad De Koerier, Nieuwsblad voor Castricum, Nieuwsblad de Kennemer, Nieuwsblad de Zaankanter, De Krommenieër, Het Gezinsblad, Helders Weekblad en CTR Hollands Kroon.

Overname buiten curator om

In een reactie aan het NHD laat curator van de failliete Alkmaarse bv weten dat deze deal buiten hem om is gesloten. “Dit nieuws kwam voor mij ook als verrassing, maar ik heb net even gebeld en het klopt. Volgende week ga ik met de partijen in gesprek.”

Invulling titels niet bekend

“Hoe en op welke manier Rodi Media deze titels en uitgaven gaat gebruiken, is nog niet bekend”, zegt directeur Dick Ranzijn op de website. “Daar gaan we ons de komende periode over beraden. We zijn sinds jaar en dag uitgever in Noord-Holland en hebben altijd te maken gehad met geduchte concurrenten. In de beginfase was dat de Verenigde Noordhollandse Dagbladen (VND), later volgden de Holland Media Combinatie (HMC), de Telegraaf Media Groep (TMG) en de Barneveldse Drukkerij en Uitgeverij (BDU)”

Eerdere poging

Uit zijn reactie komt naar voren dat Rodi eerder geprobeerd heeft de exploitatie van deze titels over te nemen, maar ondanks goede gesprekken zijn we daar toen nooit uitgekomen. “Deze titels bieden ons groeikansen in de markt en zijn tegelijkertijd noodzakelijk voor ons om ook in de toekomst mensen, bedrijven en instellingen te (blijven) voorzien van lokaal nieuws, zowel on- als offline.”

Rodi Media neemt NH titels BDU over uit faillissement
artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>