Westfriesland

Ruim €2.000.000 aan Europese subsidie voor regionale TechValley

REGIO – Op 9 april heeft het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ruim 2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor TechValley, een netwerk van 35 MKB maakbedrijven in Noord-Holland. Met het project TechValley is nu succesvol de beschikking voor subsidie binnengehaald om innovatieprojecten uit te voeren en de technische maakbedrijven in Holland boven Amsterdam zichtbaarder te maken. Dit ook ten behoeve van aantrekken van talent naar deze regio.

TechValley is een samenwerkingsverband dat is ontstaan op initiatief van ruim 35 Noord-Hollandse machinebouwers (het TechnoSpitsen netwerk), Koninklijke Metaalunie en FME. Partners in TechValley zijn Hogeschool Inholland Alkmaar en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Het doel van TechValley is een innovatieve en toekomstbestendige Noord-Hollandse machinebouwindustrie te realiseren.

TechValley

Deelnemende MKB bedrijven in TechValley komen uit geheel Noord Holland Noord. Daaronder ook diverse bedrijven de regio Westfriesland. Ook hierin zijn ‘onze’ bedrijven goed vertegenwoordigd.

ZTI Mechatronics BV – Tuitjehorn
HGG Profiling Equipment BV – Wieringerwerf
JOZ BV – Westwoud
Rolan Robotics BV – Zwaag
Holland Mechanics BV – Purmerend
JASA Packaging Solutions BV – Alkmaar
Quest BV – Middenmeer
Kenz Figee BV – Zaandam
Domas Systems BV – Hem
RR Mechatronics BV – Zwaag
Total Productivity BV – Broek op Langedijk

Innovatieprojecten

Binnen TechValley staan 11 concrete, baanbrekende innovatieprojecten van deelnemende bedrijven centraal. De innovaties hebben allen betrekking op data, robotica & vision, predictive maintenance en slimme verdienmodellen. In innovatieteams wordt door bedrijven, lectoren, docenten en studenten samengewerkt en geëxperimenteerd met nieuwe technologieën en toepassingen. De nieuwe inzichten worden vervolgens verwerkt in de lesstof van Hogeschool Inholland.

Tjeerd van der Ploeg, Lectoraat Big Data Inholland, “Studenten van de technische opleidingen kunnen binnen de innovatieprojecten kennismaken met Big Data technieken, die bij de deelnemende maakbedrijven ingezet worden om het faalgedrag van hun machines te kunnen voorspellen.”

Ruim €2.000.000 aan Europese subsidie voor regionale TechValley
To Top
*/ ?>