Westfriesland

Shop Lokaal Hoorn; Nieuw online promotiekanaal voor lokale stenen winkels

HOORN – Eric Boekhout en Janine Moddermann slaan de handen ineen en zijn op 1 november een nieuw online marketingplatform gestart: Shop Lokaal Hoorn! Een platform wat een podium biedt aan lokale ondernemers en een online etalage voor consumenten.

Eric Boekhout is al meer dan 26 jaar ondernemer in de binnenstad van Hoorn. De eerste 25 jaar in de horeca waar hij samen met partner Marloes Koomen proeflokaal en café Charlies runde. Nu runt hij al 2 jaar bier speciaalwinkel op het Grote Oost samen met Marloes. Janine Moddermann is van origine marketeer en heeft Eric geholpen met de marketing voor de winkel. Door hun vele gesprekken, kwamen zij erachter dat ze hetzelfde doel voor ogen hadden: meer mensen naar de binnenstad van Hoorn trekken. Zo gezegd, zo gedaan want vanaf vandaag zijn zij gestart met het online marketingplatform Shop Lokaal Hoorn. En in met kantoor in dezelfde winkel op het Grote Oost.

Speciaalzaken

De leuke speciaalzaken moeten samen de stad kleuren en de consument verleiden vinden de initiatiefnemers. Samen met de aangesloten speciaalzaken, creëert Shop Lokaal Hoorn voor de consument een online etalage van wat Hoorn te bieden heeft.

Modderman: “Hoorn heeft veel te bieden, niet alleen voor de toerist, maar zeker ook voor de inwoners van Hoorn en West-Friesland. De leegstand van stenenwinkels is in iedere stad hoger dan ooit, maar dat houdt ons niet tegen. Wij vinden dat speciaalzaken in Hoorn meer aandacht verdienen omdat zij zoveel moois te bieden hebben! Online shoppen is zo gemakkelijk, en daar gaat Shop Lokaal Hoorn verandering in brengen. Wij zijn de online etalage van de stenenwinkels. Niet online shoppen, maar wel online zichtbaar voor de juiste doelgroep!”

Start met 4

Inmiddels zijn er 4 winkels aangesloten ten tijden van de lancering op 1 november. Modderman: “We zijn bij bijna alle winkels binnen geweest, maar velen kijken toch nog even de kat uit de boom. We wilden echt nu online gaan, ook vanwege de komende sinterklaas en kerst periode.” Winkels die zich willen aansluiten kunnen de eerste maanden gratis aangesloten zijn. Daarna betalen zij €34,95 per maand voor het aansluiten bij het platform.

Online

Om voor het platform een zo groot mogelijk bereik te creëren, is Shop Lokaal Hoorn actief op de social mediakanalen Facebook en Instagram. Dagelijks zullen hier berichten geplaatst worden vanuit de leuke speciaalzaken die Hoorn bezit. Ben je benieuwd en wil jij op de hoogte blijven? Volg dan de Facebookpagina Shop Lokaal Hoorn en/of het Instagramaccount @Shoplokaalhoorn

Shop Lokaal Hoorn; Nieuw online promotiekanaal voor lokale stenen winkelsPopulair deze week

To Top
*/ ?>