Westfriesland

Simon Groot (84) neemt World Food Prize Laureate Award in ontvangst [video]

ENKHUIZEN – Dat 84-jarige Simon Groot uit Enkhuizen de The World Food Prize Laureate Award zou krijgen was al eerder bekend. Maar donderdagavond 17 oktober werd in een grootse ceremonie de Award aan Simon Groot persoonlijk overhandig. De prijs wordt in de wandelgangen ook wel de ‘Nobelprijs voor de voedsel’.

‘Goed zaad voor groentetelers in tropische landen’ dat is de missie van East-West Seed, opgericht door Simon Groot uit Enkhuizen. Bekend met de kwaliteit van de groentezaden in Nederland en Europa was hij verbaasd over de slechte kwaliteit van de zaden die in de tropische landen werden gebruikt. De opkomst was slecht en daardoor de opbrengst van de telers. Dat moest anders en vooral beter. Na de verkoop van het zaadbedrijf Sluis-Groot begon zijn nieuwe doel met East-West Seeds. Dit resulteert nu in meerdere gewassen die een hoge opbrengst hebben. Indirect daarmee de voedselschaarste in de regio deels te verhelpen.

Uitreiking

De uitreiking werd live uitgezonden door een de tv zender Iowa Public Television en gestreamd via Youtube. Bekijk de gehele uitreiking onderaan in de Youtube video. Een aantal directe links in de video (Engelstalig):

 NOS op 3

Ook de redactie van NOS op 3 zijn bekend met de belangrijke activiteiten van Simon Groot voor de wereldwijde voedselproductie. Zij maakten een uitleg video over hem en Seed Valley en deze impact op wereldschaal.

https://www.facebook.com/nos/videos/1705054069631251/

Simon Groot (84) neemt World Food Prize Laureate Award in ontvangst [video]
artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>