Westfriesland

STED Development toont plan voor 142 appartementen aan Holenweg in Hoorn

HOORN – STED Development uit Alkmaar heeft een plan voor 142 appartementen op de locatie van Sauna Suomi aan de Holenweg in Hoorn. De indicatie van de koopsom is vanaf 150.000 euro vrij op naam.

De appartementen verschillen in oppervlakte van 40-50-65-75 m2 woonoppervlak waarbij een deel huur en een deel koop zal zijn. De bewoners kunnen parkeren onder een dek, waarboven een gemeenschappelijke daktuin zal worden gemaakt. Bezoekers kunnen deels parkeren op eigen terrein en deel op openbaar gebied langs de Holenweg.

Ambitie

Rob de Groot heeft vertrouwen in het kunnen realiseren van dit plan. “Gemeente Hoorn is positief”. De ambitie is om in de zomer van 2021 te starten met de bouw.

Sauna

Het plan staat op de locatie waar nu de sauna, Huiswerkinstituut Hoorn en een woonhuis staan. Adrie en Ellis van der Steeg eigenaren van Sauna Suomi reageren in het NHD op de plannen. “Zo lang er nog niets zeker is kan ik er niets zinnigs over zeggen. De eerstkomende twee jaar is het in elk geval niet aan de orde en daarna… Ach, tegenover ons zijn ze al vijftien jaar met een plan bezig en daar is ook nog niets van de grond gekomen.”

De Groot geeft bij de afbeeldingen aan dat dit de eerste impressies zijn die nog nadere afstemming nodig hebben met de gemeente en de buurt.

(L) Beeld vanaf de Holenweg met op achtergrond het project, op de voorgrond de ontwikkeling van Zeeman. Rechts een bovenaanzicht van het plan.

STED Development toont plan voor 142 appartementen aan Holenweg in HoornPopulair deze week

To Top
*/ ?>