Westfriesland

Toyota Botman in Zwaag wordt overgenomen door Autobedrijven Jacob Schaap

v.l.n.r.: Peter Botman, Joost Schaap en Sjaak Botman. Beeld: Toyota Botman

ZWAAG – Met ingang van 1 oktober a.s. wordt Toyota Botman Zwaag B.V. voortgezet door Autobedrijven Jacob Schaap B.V. uit Lelystad. Voor klanten of relaties zal er weinig veranderen meldt het bedrijf. Alle personeelsleden worden overgenomen.

Eigenaar Sjaak Botman grijpt dit moment aan om na 40 jaar afscheid te nemen van zijn bedrijf. De dagelijkse leiding komt hiermee in handen van Peter Botman. Daarnaast wordt de naam Toyota Botman aangehouden en ook de locatie in Zwaag blijft hetzelfde.

Zoektocht

De autobranche is de laatste jaren onderhevig aan structurele veranderingen. Schaalvergroting is dan ook een vereiste om als dealer te kunnen blijven voortbestaan. Sjaak en Peter Botman zijn derhalve op zoek gegaan naar een sterke partner. Een partner die de continuïteit van Toyota Botman op de lange termijn kan waarborgen. De zoektocht kwam uit bij Jacob en Joost Schaap uit Lelystad met wie de gebroeders Botman tot overeenstemming kwamen.

Familiebedrijven met eenzelfde missie

Net als Toyota Botman heeft Autobedrijven Jacob Schaap de persoonlijke benadering hoog in het vaandel staan. Het familiebedrijf is al meer dan 40 jaar vertegenwoordiger van het merk Volvo. Over de jaren breidde het bedrijf uit met verschillende merken, zoals Suzuki, Jaguar, Landrover en Toyota. “Bij ons gaat kwaliteit en service beduidend verder dan de auto alleen”, aldus Joost Schaap, directeur van elf vestigingen verspreid over Flevoland en Friesland en vanaf oktober dus vestiging nummer twaalf in Noord-Holland.

De naam Toyota Botman zal worden aangehouden. Joost Schaap ziet geen enkele reden om deze te veranderen, aangezien de familie Botman in West-Friesland een goede reputatie heeft opgebouwd en Peter Botman de dagelijkse leiding in Zwaag voor zijn rekening gaat nemen.

Stokje doorgeven

Een nieuwe weg wordt ingeslagen terwijl veel hetzelfde blijft. Zo worden alle personeelsleden overgenomen en ook de locatie aan De Marowijne 31 in Zwaag verandert niet. Toch vindt er ook een belangrijke wijziging plaats. Sjaak Botman heeft dit moment namelijk aangegrepen om zich terug te trekken uit het familiebedrijf en van zijn vrije tijd te gaan genieten. De toekomst van het bedrijf ziet Sjaak vol vertrouwen tegemoet.

Alle klanten en relaties zijn van 23 tot en met 28 september a.s. van harte welkom om tussen 10.00 en 17.00 uur Sjaak de hand te schudden onder het genot van een kop koffie of thee en wat lekkers.

Toyota Botman in Zwaag wordt overgenomen door Autobedrijven Jacob SchaapPopulair deze week

To Top
*/ ?>