Westfriesland

Ventis jachtbouw uit Enkhuizen wint twee Classic Boat Awards

ENKHUIZEN – Begin april mocht ondernemer Hans-Peter Baars samen met zijn vrouw naar de Royal Thames Yacht Club, London voor de uitreiking van de Classic Boat Awards. Tijdens deze bijeenkomst kreeg de eigenaar van Ventis jachtbouw uit Enkhuizen twee prestigieuze Awards.

Hans-Peter kijkt in een gesprek met Westfrieslandinbedrijf met een glimlach terug op deze dag. “Het was een mooie echt Britse entourage. We moesten in gepaste kleding daar aanwezig zijn. Dit werd ons vooraf per mail toegezonden.” De Awards werden uitgereikt in zeven verschillende categorieën. “Ik zie het als de Oscars in ons vakgebied. En nog nooit eerder gebeurd in de geschiedenis van de Awards dat één bedrijf of persoon in 2 categorieën gewonnen heeft.”

Nyala en Margaux

In de categorie Traditional-new-built werd ‘Nyala’ tot winnaar gekozen. Deze jacht is door Ventis helemaal nieuw gebouwd naar het voorbeeld van de ‘Impala’ uit 1954. “Daarvoor hebben wij contact gehad met de originele bouwers. Je koopt dan de rechten om een exemplaar te mogen maken.” Ondanks het oude model is de jacht voorzien van de techniek van nu. De Margaux won in de categorie gerestaureerde jachten.

Hele eer

Het magazine Classic Boat is volgens Hans het grootste en belangrijkste titel ter wereld op het gebied van klassieke jachten. Hij vind het vooral een hele eer. “Naast de oorkonde en het beeldje is er geen geldprijs aan verbonden.” De publiciteit heeft voor hem veel meer waarde. “We hebben naar aanleiding hiervan al enkele nieuwe aanvragen ontvangen.” Mochten dit ook nieuwe opdrachten worden dan is het personeel, zo’n 15 medewerkers, klaar om ook deze nieuwe opdrachten aan te pakken. “Wij zijn volgens mij de enige in Nederland met dit specialisme. Er zijn wel meerdere grotere scheepswerven maar die bouwen vooral nieuwe jachten op basis van staal of polyester.”

Nautiek Enkhuizen

“Wij zijn ook wel heel goed, maar niet zonder onze collega’s”, benadrukt Hans-Peter. Binnen de groep ondernemers van Nautiek Enkhuizen gunnen zij elkaar opdrachten en weten elkaar goed te vinden. “Samen zijn wij als bedrijven beter”, wil de ondernemer toch niet ongenoemd laten.

Timelapse video

Ventis jachtbouw uit Enkhuizen wint twee Classic Boat Awards
To Top
*/ ?>