Westfriesland

Westfriese bedrijven vrijgevig tijdens 10e Westfriese Beursvloer

HOORN – Donderdagmiddag vond bij Schouwburg Het Park in Hoorn de 10e editie van de Westfriese Beursvloer plaats, een initiatief van Vrijwilligerspunt in samenwerking met Westfriese Uitdaging. Het jublieum kon extra groots gevierd gaan worden met een record matches.

60 bedrijven en 70 maatschappelijke organisaties handelden als ware beursgangers niet in geld of aandelen, maar in Kennis & Kunde, Materialen & Middelen, Klussen en Mensen voor Mensen. Op deze geslaagde middag zijn uiteindelijk maar liefst 256 matches gesloten! Een absoluut record t.o.v. vorig jaar waar 152 matches werden gesloten.

Matches

Tijdens de Westfriese Beursvloer krijgen maatschappelijke organisaties de ruimte hun hulpvraag te stellen en een tegenprestatie te bieden. Bedrijven krijgen de mogelijkheid op zoek te gaan naar de organisatie die het beste bij hun aanbod past. Exact om 16.15 uur sloeg Roel Vente, directeur van Schouwburg Het Park de gong voor de start van deze 10e editie.

Een uur lang kregen de bedrijven en maatschappelijk betrokken organisaties de tijd met elkaar in gesprek te gaan en een passende match te vinden. In totaal werden maar liefst 256 matches gesloten. Minimaal, want er liggen ook nog matches die officieel gemaakt moeten worden. Een recordaantal en ruim 100 meer dan vorig jaar! Een bewijs dat er steeds meer betrokkenheid en een hoge gunfactor heerst bij de aanwezige maatschappelijk betrokken ondernemers.

Westfriese Beursvloer viert 10-jarig bestaat extra groot

Het 10-jarig bestaan van de Westfriese Beursvloer kon donderdagmiddag nog grootser gevierd gaan worden. Op de beursvloer worden matches gemaakt in vraag en aanbod tussen verenigingen/stichtingen en bedrijven. Dit alles met gesloten beurs. Waar in 2018 nog 150 matches werden gesloten bleek dat dit jaar ruim overtroffen te worden. >> later meer. cc Westfriese Beursvloer Westfriese Uitdaging Vrijwilligerspunt#nieuw #westfriesland? Volg OnsWestfriesland.nl.

Gepostet von OnsWestfriesland am Donnerstag, 28. November 2019

De meest bijzondere match

Net als voorgaande edities werd aan het einde van de beursmiddag de meest bijzondere match benoemd. Dit jaar is dat tussen Omring locatie Rigtershof en Kinderopvang Berend Bordje waarin twee doelgroepen samenkomen: de ouderen en de kinderen. Elke twee weken heeft Rigtershof de activiteit Jong & Oud. Berend Bordje speelt daarop in door samen met een aantal kindertjes, een keukentje en diverse puzzels naar de Rigtershof te gaan, om deze activiteit invulling te geven.

Nog 255 matches

Uiteindelijk waren natuurlijk alle 256 matches bijzonder! Zoals de match tussen Noppes in Grootebroek met Stichting Warm thuis. De cliënten van de stichting mogen snuffelen en shoppen bij Noppes. In ruil daarvoor krijgt Noppes een kerstconcert en een heerlijke zak zelfgemaakte oliebollen. Nog een bijzondere match is tussen het bedrijf Haprotechniek en het Clusius College, waarbij Haprotechniek een workshop electrodelassen geeft aan 20 leerlingen, om ze extra te motiveren de techniek in te gaan. Als tegenprestatie mogen ze gebruik maken van de keuken voor een kookworkshop.

Westfriese bedrijven vrijgevig tijdens 10e Westfriese BeursvloerPopulair deze week

To Top
*/ ?>