Westfriesland

Camarate ICT uit Wognum en ICT Partners bundelen krachten

Kees Koomen (r) introduceert zijn bedrijf aan deelnemers Kom Bij Bedrijven Dagen

WOGNUM –Camarate ICT uit Wognum en ICT Partners gaan hun krachten bundelen. Hierdoor ontstaat een ICT bedrijf met een gezamenlijke omvang van 150-200 mensen en een omzet van 25 miljoen euro. De ervaren ICT ondernemer Kees Koomen gaat de overkoepelende holding leiden. Zijn statement; geen grote logge onderneming creëren, maar passie en ondernemerschap op de locatie en door samenwerking je gaan onderscheiden in de markt.

Als reden voor deze samenwerking geven de bedrijven aan dat ondernemingen en instellingen steeds meer behoefte hebben aan één ICT-kennispartner dicht bij hen in de buurt. Dat concluderen de ondernemers Ruud Hofland en Kees Koomen van Camarate ICT. Al ruim 12 jaar ondersteunen zij inmiddels diverse internationale ondernemers, grote nationale bedrijven en top 500 klanten.

“Wij zien een duidelijke groei in de vraag naar lokale totaalondersteuning voor verschillende ICT-vraagstukken. Lokale aanwezigheid is ook een groot voordeel voor de medewerkers, zoveel mogelijk reistijd vermijden. Wij zijn dan ook zeer verheugd met de nieuwe samenwerking tussen Camarate ICT en ICT Partners en kijken vol vertrouwen uit naar de toekomst”, aldus Ruud.

Regionaal

“Wij geloven sterk in een regionale aanpak. Je begrijpt de cultuur van je klant beter in je eigen regio. Als ook je medewerker uit die regio afkomstig is helpt dat zeker. Bovendien, in een tijd van schaarste is het absoluut een meerwaarde als je de ICT specialist mooie projecten kunt bieden zonder al te veel reistijd. Binnen een uur vanaf onze vestingen in Groningen, Apeldoorn, Wognum en Hoofddorp bereiken we 80 procent van onze doelgroep.”

Herstructurering van aandelen

Doordat alle aanwezige aandelen zijn ondergebracht in één holding (voorheen verdeeld in werkmaatschappij) maakt het volgens beide bedrijven veel eenvoudiger om nieuwe activiteiten te ontwikkelen en te implementeren. “Alle aandacht kan uitgaan naar het dienstenaanbod naar de klant, in plaats van individuele belangen.” Dit wordt ervaren door alle aandeelhouders. De bestaande vestigingsdirecteuren blijven dan ook zeker op hun positie.

Camarate ICT uit Wognum en ICT Partners bundelen krachtenPopulair deze week

To Top
*/ ?>