Westfriesland

Genomineerd Publieksprijs WFGala: Buysman Kruiden een (h)echt familiebedrijf

REGIO – Een van de prijzen tijdens het Westfries Ondernemersgala van 13 februari in Schouwburg Het Park, is de Van der Valk Publieksprijs. Wij mochten de genomineerden al eerder bekendmaken en vroegen aan alle vijf de bedrijven om zich voor te stellen. Tot en met eind januari stellen de genomineerden zich voor: Kareltrans Personenauto’s, Veldhuis Zonnewering, Bouchier Sport, Sportcentrum Hoorn en Buysman Kruiden. Stemmen kan via deze pagina van www.wfgala.nl.

Deze serie is een samenwerking tussen de redacties van OnsWestfriesland.nl (dagelijks nieuws), Westfrieslandinbedrijf.nl (zakelijk nieuws) en Werkbij Westfriesland (Carriereplatform van opleiding naar werk in de regio).

Buysman Kruiden

Al vier generaties is Buysman Kruiden een familiebedrijf wat de laatste 3 decennia verse kruiden teelt op een duurzame wijze en met respect voor de natuur. Met acht enthousiaste familieleden wordt een elftal aan kruiden geteeld, waaronder Basilicum, Bieslook en Munt. Deze familieleden zijn de acht vennoten: Vok, Piet, Lowie en Jos. En 4 zonen; Erik, Mark, Paul en Jeroen. Allemaal Buysmannen.

De 4e generatie Buysman

Duurzaam

De kruiden worden geteeld zonder bestrijdingsmiddelen en het verpakkingsmateriaal is 100% geschikt voor recycling. “Bovendien krijgen de kruiden bij ons écht de ruimte om te groeien en dat proef je”, vertelt Erik Buysman namens de vierde generatie.

Ook door de toepassing van zonnepanelen, ledverlichting en aardwarmte in deze kruidenteelt is Buysman toekomstbestendig en wordt de natuur zo veel mogelijk ontlast. Erik: “Zo kan ook de toekomstige generatie kruidentelers jullie verrassen met deze heerlijke verse smaakmakers.”

Personeel

Veel, maar niet al het werk kunnen de acht vennoten zelf uitvoeren. “We hebben momenteel geen vast personeel in dienst. Omdat we een erkend leerbedrijf zijn hebben we nu een 19-jarige stagiair voor 2 dagen in de week. Voor de zaterdagen en vakanties beschikking we over een vaste club van 14 scholieren/studenten die ons helpen.”

Buysman Kruiden is gevestigd op de Kadijkweg 41, 1619 PJ Andijk. Website: buysmankruiden.nl

Genomineerd Publieksprijs WFGala: Buysman Kruiden een (h)echt familiebedrijfPopulair deze week

To Top
*/ ?>