Westfriesland

Hoorn biedt gratis ondernemersworkshops aan door lokale specialisten

HOORN – Speciaal voor de Hoornse ondernemers organiseert de gemeente Hoorn tussen 10 en 14 februari gratis workshops om mkb’ers of zzp’ers te helpen met groeien en ontwikkelen. Ondernemers hebben zelf onderwerpen aangedragen tijdens het ondernemersontbijt in november. Het thema bij deze week is ‘Liefde voor je vak-week’.

De workshops vinden plaats in het Statenlogement, Nieuwstraat 23 Hoorn. Je kunt je aanmelden tot 5 februari via www.hoorn.nl/liefdevoorjevak 
Neem voor vragen contact op met Thérèse Klaver, accountmanager bedrijven, via t.klaver@hoorn.nl. Er kunnen maximaal 35 mensen deelnemen per workshop, dus wees er snel bij!

Onder alle inschrijvingen verloot de gemeente Hoorn 2x twee kaarten voor het Westfries Ondernemersgala op donderdag 13 februari.

Workshops mkb/zzp-ers

 • Maandag 10 februari –  Gebruik van Big Data – Weten wat data jou kan opleveren?
  Tijd: 15.00-17.30 uur
  Gastspreker: Barbara Bisschop van BigDataHub Alkmaar
  Wat merk je als ondernemer van big data? Is het voor jouw onderneming een ver van je bed show? Of kun je (big) data juist in je voordeel gebruiken? Het is tijd voor een MKB wake-up call. Want de technologische ontwikkelingen gaan hard. De workshop geeft handvaten, inzichten en maakt je bewust van de kansen die big data jouw onderneming kan bieden.
 • Dinsdag 11 februari – Thema Haal het beste uit social media voor jouw bedrijf
  Tijd: 15.00-17.30 uur
  Gastspreker: Annemieke Hageman van Hageman Marketing & Communicatie
  Het kost tijd, creativiteit en aandacht. Maar door het goed inzetten van sociale media vergroot je de zichtbaarheid van jouw bedrijf en trek je nieuwe klanten aan. In deze workshops leer je meer over de laatste cijfers en trends, wat je waar plaatst en wanneer, hoe je meer volgers krijgt en wat handige hulpmiddelen zijn. Neem je laptop of tablet mee en doe mee!
 • Woensdag 12 februari – Overtuigend pitchen
  Tijd: 15.00-17.30 uur
  Gastspreker: Marc Korse van Of Korse
  Bij een pitch is een inhoud natuurlijk onmisbaar. Maar zelfs de beste inhoud sneuvelt als de vorm niet goed is. Een goede pitch is boeiend, krachtig en laat een onvergetelijke indruk achter. De overtuiging spat er vanaf! In deze workshop leer je hoe je een goede pitch opbouwt en deze krachtig overbrengt. Uiteraard gaan we oefenen!
 • Donderdag 13 februari – Personeel vinden en binden
  Tijd: 15.00-17.30 uur
  Gastspreker: PAVO Advice
  Medewerkers zijn het visitekaartje van je bedrijf. Klanten doen zaken met medewerkers en niet met je merk. Maar hoe vind je de juiste mensen voor je bedrijf en hoe zorg je ervoor dat ze langere tijd met plezier voor je willen werken? In deze workshop krijg je aantal tips en handvatten om talent te vinden en binden.
 • Vrijdag 14 februari – De mens is de zwakste schakel in informatiebeveiliging
  Tijd: 15.00-17.30 uur
  Gastspreker: Beerepoot Automatisering
  Als het gaat om informatiebeveiliging is de mens de zwakste schakel. De mens is niet te programmeren zoals een computer. In deze sessie krijg je inzicht in de meest voorkomende gevaren en tips om risico’s te beperken. ICT-beveiliging met een Westfriese nuchtere aanpak.

Workshops gastbeleving

Speciaal voor horecazaken, detailhandel en toeristische ondernemers in Hoorn worden nog twee workshops georganiseerd. Je leert hier hoe je de gastbeleving kunt verbeteren.

 • Woensdag 12 februari – Workshop Hospitality
  Tijd: 13.00-15.00 uur
  Doelgroep: Horeca, detailhandel en toeristische ondernemers, zoals hotels en B&B in de gemeente Hoorn
  Gastspreker: Rob van Loon (Events Holland) en Robert-Jan Knook (ANP/ BNR)
  Tijdens de interactieve workshop komen op een speelse en interactieve manier onderwerpen aan bod. Denk aan de klantenreis, gastvrij aanbod van producten of diensten, zelfverzekerd communiceren naar klanten en collega’s, non-verbale communicatie, on- en offline promotie, meer verkopen door service, omgaan met (negatieve) reacties van klanten en collega’s, en sociale media.
 • Woensdag 12 februari – PIMP theatershow (hospitality cabaret)
  Tijd 15.00-17.00 uur
  Gastspreker: Milo Berlijn
  Doelgroep: Horeca, detailhandel en toeristische ondernemers en vrijwilligers vrijetijdsbeleving in de gemeente Hoorn.
  De PIMP theatershow bezorgt je een vrolijke, inspirerende en prikkelende middag over gastvrijheid, blijheid, service en jouw gast. Een show waarin beeldend de do’s en dont’s, pakkende voorbeelden en tips en tricks op de planken komen.

Deze twee workshops vinden plaats in de Oosterkerk, Grote Oost 58-60, Hoorn. Je kunt je voor de workshop en theatershow aanmelden tot 5 februari
via www.hoorn.nl/liefdevoorjevak. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lizzy Bas via l.bas@hoorn.nl of 06- 11749580
Aan de workshop kunnen maximaal 50 mensen deelnemen, dus wees er snel bij want vol=vol.
Populair deze week

To Top
*/ ?>