Westfriesland

Hoorns Restaurant Sweet Dreams na 36 jaar verder als The Bamboo Room

HOORN – Hartje winter wordt Hoorn zomaar een tikje tropischer. Op donderdag 16 januari, om 17.00 uur ’s middags opent The Bamboo Room haar deuren. Een compleet nieuw eetparadijs, op de plek waar Sweet Dreams ruim 36 jaar al voor de nodige Zuid-Amerikaanse sferen zorgde. Dat kan nog best iets exotischer, besloot eigenaresse Lilian van Vliet. Vandaar: The Bamboo Room.

The Bamboo Room is een ‘tropisch paradijs’ op de Rode Steen. Van Vliet: “We hebben gekozen voor een smakelijk exotische inrichting met bovendien een al even smakelijk exotische menukaart. Een kaart boordevol typisch tropische gerechten, zoals rendang kroketjes met kafir curry mayonaise, ceviche van zeebaars met mango en venkel en zalm Tataki. Echte vleesfans kunnen hun tanden zetten in een chimichurri steak of de sticky chicken wings.” Ook voor vega-eters zijn er opties. “Kies dan bijvoorbeeld voor bao buns of een pindasoepje. De smaken van The Bamboo Room komen letterlijk uit vrijwel alle windrichtingen.”

Culinaire ticket

Bij The Bamboo Room kun je allerlei losse gerechten bestellen of kiezen voor een schaal met verschillende hapjes. Samen, of in je eentje. Van Vliet heeft hiervoor een mooie omschrijving: “De Bamboo Room is jouw culinaire ticket to the tropics. En, hou wel ruimte over voor een toetje, want die chocolate lava cake, churros of piña colada tompouce móet je proberen.”

Exotische oase

Op de menukaart staan naast bier en wijn ook diverse bijpassende tropische cocktails. “Het hardop lezen van de cocktailkaart is al een feestje op zich: Moscow Mule, Mai Tai, Smokey Paloma, om maar wat te noemen. Keus te over.”

De eigenaar Lilian van Vliet hoopt met The Bamboo Room Hoorn een tropisch pareltje rijker te maken. Ingericht als een tropische vakantiebestemming, vol groen en feestelijke kleuren. “En als het straks buiten wat warmer wordt, zit jij op het terras lekker te smikkelen met een cocktail bij de hand.” Meer informatie via www.thebambooroom.nl

Hoorns Restaurant Sweet Dreams na 36 jaar verder als The Bamboo RoomPopulair deze week

To Top
*/ ?>