Westfriesland

‘Liefde voor het vak’-week; Kennismaken met interessante thema’s en andere ondernemers

HOORN – De gemeente Hoorn organiseerde vorige week in de week van Valentijnsdag de ‘Liefde voor het vak’-week. Elke werkdag een ander onderwerp waar ondernemende bezoekers gratis hun kennis over konden ophalen. En dat in een sfeervolle locatie Het Statelogement en de Oosterkerk in Hoorn.

De opkomst bij alle workshops was goed. Enkele workshops kregen zelfs een extra ochtend editie. De onderwerpen waren deels afkomstig van het ondernemersontbijt van november. Hier konden bezoekers na afloop aangegeven op welk kennisgebied zij graag meer over wilden weten. “Maar ook de onderwerpen in het Pact 7.1 heeft ons geïnspireerd”, geeft de Hoornse wethouder Arthur Helling aan. “Naast het element kennis was ook het elkaar leren kennen en onderlinge contacten opdoen een reden om deze week te organiseren. Niet alleen voor ondernemers, maar ook voor ambtenaren zeer interessant.”

Elkaar helpen

De gemeente is wel de organisator, maar niet de verteller van de inhoud. “Wij moeten het niet willen om de ondernemers te vertellen hoe zij moeten ondernemen. Wij faciliteren en misschien kunnen de ondernemers elkaar helpen en ontstaat er synergie.” Het is voor het eerst dat de gemeente dit zo organiseert? “Wel zover ik weet ja.”

Foto Alex Gitzels/Westfriesland Media

Vervolg

De grote vraag bij bepaalde workshops geeft aan dat er voldoende interesse is. Betekent dit dat er een vervolg gaat komen? “De volgende stap is eerst de evaluatie binnen ons team en met de sprekers. Wellicht kiezen we de volgende keer juist wel wat meer voor de verdieping. Maar we willen geen herhaling doen van deze week. Maar in deze lijn van workshops sluit ik een vervolg zeker niet uit.”

Het thema was ‘Liefde voor het vak’. Wat is voor Arthur Helling wethouder economische zaken zijn liefde voor het vak? “Bij dit soort bijeenkomsten vind ik het heerlijk om met een been in de private en een been in de publieke sector te staan en die werelden bij elkaar brengen, te verbinden. We moeten het als gemeente ook met elkaar doen. (samen met ondernemers, red.).”

Foto’s

Meer foto’s zijn te vinden via onze facebookpagina.

Aangeboden workshops

 • Gebruik van Big Data – Weten wat data jou kan opleveren?
  Door: BigDataHub
 • Haal het beste uit sociale media voor jouw bedrijf
  Door: Annemieke Hageman van Hageman Marketing & Communicatie
 • Overtuigend pitchen
  Door: Marc Korse van Of Korse
 • Personeel vinden en binden
  Door: PAVO Advice
 • De mens is de zwakste schakel in informatiebeveiliging
  Door: Beerepoot Automatisering
 • Workshop Hospitality
  Door: Rob van Loon (Events Holland) en Robert-Jan Knook (ANP/ BNR)
 • PIMP theatershow (hospitality cabaret)
  Door: vakman Milo Berlijn
‘Liefde voor het vak’-week; Kennismaken met interessante thema’s en andere ondernemersPopulair deze week

To Top
*/ ?>