Westfriesland

On the Box met kunst en advertenties op pizzadozen

HOORN – On the Box is het initiatief van ondernemer en pizzaiolo Sydney Groot (30). In mei 2019 opende hij samen met zijn compagnon Joost van der Want pizzeria Slijs in Hoorn. Hij wilde de hoogste kwaliteit pizzadozen met het logo erop van zijn pizzeria voor de beste prijs. Dit idee kreeg door ondernemend inzicht een heel andere invulling.

Door advertenties aan te bieden op de doos is het idee van On the Box ontstaan. “Hiermee wil ik pizzadozen toegankelijk maken voor alle pizzeria’s. Een standaard pizzadoos kost al snel rond €0,35 per stuk. Met On the Box krijgen de pizzeria’s de premium pizzadozen gratis en staat hun eigen logo ook nog prominent in het midden”, aldus Groot.

Unieke dozen

De zoektocht tot de ideale pizzadoos bracht Groot in Italie. Het ontwerp van de pizzadoos is uniek doordat het de eigenschap heeft om vocht op te nemen zonder dat er warmte verloren gaat. Door kleine inkepingen in de bovenkant van de pizzadoos wordt het vocht opgeslagen waardoor de pizzabodem extra krokant blijft. De pizzadozen zijn gepatenteerd en On the Box heeft het exclusieve recht om deze te mogen verkopen in Nederland.

Kunst

On the Box gaat verder dan alleen advertenties. De onderkant is ingericht voor kunstenaars, die hier hun werk gratis kunnen presenteren. Sydney Groot is naast pizzaiolo ook designer. “Ik vind het belangrijk dat de doos er goed uitziet en mensen het als een verzamelobject gaan zien. Daarnaast maken kunstenaars prachtige dingen, ze maken de wereld een stukje mooier. Ik wil dat graag delen met de pizza-eter.”

Sydney Groot van On the Box wil zijn onderneming verder laten groeien met andere pizzeria’s opzoek naar een andere pizzadoos.

On the Box met kunst en advertenties op pizzadozenPopulair deze week

To Top
*/ ?>