Westfriesland

Winkeliers Hoornse binnenstad passen openingstijden aan

HOORN – Als gevolg van de Coronacrisis zijn er aanzienlijk minder bezoekers aan de winkels in de Hoornse binnenstad. Om de kosten te beperken zullen de openingstijden van de winkels vanaf maandag 23 maart as. worden aangepast. Dit meldt de Ondernemersvereniging Stad Hoorn (OSH).

Het winkelend publiek is van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur welkom. Hierbij zijn ook de koopavond op donderdag te vervallen. Tijdens de superkoopzondag op 29 maart zijn veel winkels tussen 12 tot 17 uur geopend.

Poll

Bij de poll in de laatste nieuwsbrief van de OSH heeft 71 % van de 60 ondernemers die hun stem hebben uitgebracht gekozen voor gewijzigde openingstijden. Het besluit is ook getoetst of de ondernemers hierbij voldoende uren maken om recht te houden op compensatie. “Voor alle zekerheid hebben wij in de afgelopen dagen navraag gedaan of dit besluit gevolgen heeft voor uw rechten op de nieuwe compensatieregeling Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Gisteren werd het volgende duidelijk: Een werkgever die meer dan 20% omzetverlies verwacht kan straks NOW aanvragen. Achteraf wordt vastgesteld wat de werkelijke daling in de omzet is geweest. Het ministerie van SZW heeft bevestigd dat de reden van de daling niet wordt getoetst. Kortom, de voorgestelde aanpassing van de openingstijden in maandag tot en met zaterdag van 11 tot 17 uur kan met ingang van aanstaande maandag worden ingevoerd.”

Ook uitzonderingen

“Het staat iedere ondernemers vrij hier anders mee om te gaan en dus is het altijd goed de website te raadplegen voor de uitzonderingen op de regel. U kunt zoals altijd rekenen op de gebruikelijke service en gastvrijheid waarbij rekening wordt gehouden met de door de RIVM aangegeven richtlijnen”, aldus Rien van Drongelen voorzitter van OSH.

Bezorgen

Voor het winkelen in Hoorn is ook een alternatief. “Indien u niet in staat bent om de winkels fysiek te bezoeken is er de mogelijkheid online inkopen te doen, zie voor de aangesloten bedrijven: hoornbezorgt.nl.” Een website waarmee OnsWestfriesland.nl ook samenwerkte om het lokale winkelaanbod dat thuis bezorgt in kaart te brengen en te delen met de lezers.

Winkeliers Hoornse binnenstad passen openingstijden aanPopulair deze week

To Top
*/ ?>