Westfriesland

Zaterdagmarkt op Nieuwstraat moet al eerder verhuizen

HOORN – Nu de ontwikkeling van het kerkplein rondom de Grote Kerk vorm gaat aannemen heeft dit ook gevolgen voor de zaterdagmarkt op de Nieuwstraat. De marktkooplui zullen tijdelijk elders hun waar aan de man/vrouwen moeten gaan brengen.

De verplaatsing van de marktondernemers in de Nieuwstraat was al langer bekend, maar nu blijkt dat dit eerder dan gepland gaat worden. Per 14 maart dient de markt te verhuizen naar een andere locatie. Dit meldt de OSH in haar nieuwsbrief.

Ruimte voor herinrichting

In eerste instantie was de planning of per 1 mei of per 1 september verplaatsing van de marktondernemers van de Nieuwstraat naar een andere locatie. Na overleg met de aannemer en de gemeente blijkt dat de herinrichting meer ruimte inneemt en dus meer overlast geeft. Hierdoor is er per 14 maart geen mogelijkheid meer om de Nieuwstraat per auto en verkoopwagen te bereiken.

Verplaatsing

De OSH geeft aan als ondernemersvereniging hierover met met de betreffende ondernemers in overleg te gaan. “Er is namelijk een bouwstop van juni tot en met september. Tijdens de bouwstop kan er voor gekozen worden om terug te keren naar de Nieuwstraat. Of er kan gekozen worden om de gehele periode, dus van half maart tot en met september, te blijven staan op de verplaatste locatie.”

Nieuwe locatie

Achter de schermen is de ondernemersvereniging druk bezig om te zorgen voor een goede tijdelijke locatie. “De locatie die het meest geschikt zou zijn is het Breed. Hierover worden gesprekken gevoerd met de hulpverleningsdiensten en de afdeling verkeer. Wij komen zo snel mogelijk met een concreet voorstel en een tekening van de nieuwe inrichting.”

Zaterdagmarkt op Nieuwstraat moet al eerder verhuizenPopulair deze week

To Top
*/ ?>