HOORN – Ondanks dat het moeilijke tijden zijn voor de horeca, zien ondernemers kansen om een nieuwe of eigen zaak te beginnen. De komende maanden openen twee nieuwe horeca zaken op het Roode Steen. Vandaag maken wij kennis met Rutger Kroon (28) en Brian Sneeboer (26).
Beide zijn opgegroeid in Hoorn zien kansen voor een horeca zaak in hun eigen stad. Met ‘De Bekroonde Boer’ op Roode Steen 11, de voormalige locatie van Wijn & Spijshuis Vinck, gaat hun droom in vervulling.
Wie zijn de ondernemers?
Rutger begon als afwasser bij de Bontekoe en daarna doorgegroeid naar de ‘koude kant’ in de keuken. Vanuit de Bontekoe naar het Damhotel in Edam gegaan. Verder gewerkt als leerling kok bij Noord Holland catering, doorgestroomd naar Med Trattoria in Medemblik en Van Rijn Rembrantdsplein. Toen weer in Hoorn terechtgekomen Bij Meta. Daarna Noord West in de Jordaan. En vanuit Amsterdam naar de MDGT in Schellinkhout.
Brian werkte eerder bij Snackhuis de Poort, daar de interesse voor de horeca ontwikkelt, bij Hendrickje Stoffels terecht gekomen. Verder gewerkt bij Zorba de Griek, Bistro de Fles, uiteindelijk voor studie in Leeuwarden terecht gekomen (hotelschool Stenden) niet afgemaakt maar wel blijven plakken in Leeuwarden bij de Stadswaag en Hotel Post Plaza. Vanuit daar weer in Hoorn Bij Meta terecht gekomen. Daar hebben Rutger en ik elkaar ontmoet. En is er een vriendschap ontstaan. Vanuit Meta bij Oranje Binnen als bedrijfsleider gewerkt en door naar Oranje Buiten vanwege de hete zomer op t terras gewerkt. Uiteindelijk ook bij de MDGT terecht gekomen.
Waarom juist nu beginnen met een horeca bedrijf?
Toen Rutger en ik bij de MDGT aan ’t werk waren, zijn de plannen gek scherend gemaakt om wat zelf op te gaan zetten. Ook door de corona pandemie en wat tijd en avondjes zitten zijn de plannen steeds concreter geworden en hebben we de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht met de makelaar. Zodoende zijn we op de Roode Steen 11 terecht gekomen. We hebben natuurlijk van alles overwogen omdat het een behoorlijk bewogen jaar is ook voor de horeca. Maar wij zijn er heilig van overtuigd dat er betere tijden aankomen, en dat de horeca dan druk bezocht gaat worden. Ook voor onze eigen ontwikkeling was de ‘droom’ altijd om wat voor onszelf te beginnen en dachten we als we het nu niet doen dan krijgen we wat jaren later spijt en krijgen we het bekende “ hadden we toen maar….”
Wat is de naam van de zaak en wat kunnen de klanten verwachten?
Het concept van De Bekroonde Boer is frans georiënteerd, de klassiekers in een nieuw jong jasje gestoken. Een toegankelijke a la carte kaart, maar daarnaast ook een chefs menu (3,4,5,6 gangen) waar Rutger nog meer zijn culinaire creativiteit in kwijt kan. Ook gepaard met een uitgebreide wijnkaart waar Brian de gast wil verassen met mooie wijn/spijs combinaties. Zo willen we een breed publiek aantrekken en iedereen een stoel aanbieden en te verassen met onze enthousiasme en creativiteit. We hebben de zaak flink aangepakt en gesloopt en verder opgebouwd. Het is een frisse, jonge hippe bistro!
Wat zijn je verwachtingen in deze zomer periode?
Wij verwachten (hopen) dat we vanaf 1 mei flink aan de bak mogen. Wij willen dan ook zeker vanaf deze datum onze stempel en aanwezigheid laten merken aan de gasten. Dus houd onze socials in de gaten!! De zomer moet zeker goed gaan komen. We hebben een uitbreiding op het plein qua terras en hopen dan met het team iedereen te mogen laten proeven en verwelkomen met onze enthousiasme.
Wanneer is de officiële opening?
Vanaf 1 mei willen we ons dus laten gelden, hoe dat precies in z’n werk gaat houden we nog even voor ons. Een officieel opening zal redelijk lastig zijn ivm alle corona regels natuurlijk. Maar als het kan gaan we er zeker een feestelijke opening van maken met naleving en respect volgens de regels van het RIVM.
Discussion about this post