Westfriesland

Overspoor Nibbixwoud aangesloten op glasvezel internet

Foto Alex Gitzels/Westfriesland Media

NIBBIXWOUD – Maandagmiddag 10 juli heeft wethouder Harry Nederpelt het startschot gegeven voor de aansluiting van glasvezelinternet op bedrijventerrein Overspoor. De aanleg is tot stand gekomen door de bedrijven, gemeente Medemblik, ondernemersfonds Medemblik en de ondernemersverenigingen.

Bedrijventerrein Overspoor in Nibbixwoud ziet kansen. Het ligt pal aan de A7 en heeft ruimte voor lokale ondernemers om hun kantoor of winkelpand te exploiteren. Het oorspronkelijke aanbod van internet bood de ondernemers echter geen voldoening: zij hadden vaak te kampen met een trage internetsnelheid.

Meten

Tijdens de bijeenkomst werd na een demonstratie met een oude en nieuwe internetverbinding duidelijk. Een foto van 1 mb uploaden duurde nu nog 10 seconden (0.87 Mbit), met de glasvezel aansluiting gaat het ruim 300 keer sneller (310 Mbit). “En dat moet uiteindelijk 1000 Mbit worden als alle instellingen goed zijn”, vertelt Hans Boukens verheugd. Hij was een van de ondernemers die zich sterk heeft gemaakt voor glasvezel. Hij kreeg daarvoor een certificaat uitgereikt door wethouder Harry Nederpelt.

Glasvezel

Omdat glasvezelinternet momenteel volop in Nederland wordt aangelegd ontstond de vraag van de ondernemers om dit ook op Overspoor beschikbaar te maken. De gemeente Medemblik heeft deze wens ondersteund door een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren. Na het Grootslag is dit het tweede gebied voor bedrijven in Medemblik dat is aangesloten op glasvezel.

Namens de ondernemers is Hans Boukens zeer betrokken geraakt bij dit project en uiteindelijk is er een geschikte internetaanbieder gevonden. Met de komst van glasvezel beschikt Overspoor nu over een sneller, beter en meer betrouwbaar netwerk. Hiermee wordt voorzien in een modern bedrijfsmatig gebruik van snel internet, ook voor bijvoorbeeld telefoon en camerabeveiliging. “Dit heeft als gevolg dat kavels die nog te koop staan op het terrein met deze aansluiting nog aantrekkelijker worden”, zo verwacht wethouder Harry Nederpelt.

Nog niet klaar

Maar hiermee is Overspoor nog niet helemaal klaar voor de toekomst. Boukens: “Er zijn nog een aantal stappen die Overspoor moet maken. Dat is onder ander een duidelijkere vermelding voor de naamsvermelding van Overspoor en Westerspoor.” Daarnaast hoopt men op een directe afslag aan de A7 wat de aantrekkelijkheid van het terrein flink zal vergroten.

Interview

Na afloop sprak onze reporter van partner website Westfriesland in Bedrijf met wethouder Harry Nederpelt en Hans Boukens over de noodzaak van glasvezel.

Overspoor Nibbixwoud aangesloten op glasvezel internet
To Top