Westfriesland

1 augustus feestelijke opening Fietstaxi Hoorn

HOORN – In augustus krijgt Hoorn er een bijzondere vervoerder bij. De fietstaxi van Meindert Reus zal vanaf 1 augustus mensen verplaatsen door de hele binnenstad. De feestelijke opening van zijn bedrijf zal plaatsvinden voor Schouwburg het Park.

Meindert (47) heeft in het verleden veel verschillende beroepen uitgeoefend. Hij was onder meer werkzaam als bankmedewerker, laborant bij een zadenbedrijf en ambtenaar. Door de jaren heen kwam hij erachter dat het kantoorleven niet aan hem besteed was. “De muren komen op me af. Ik moet buiten zijn, zeker als de zon schijnt.”

Ingeving

Lang dacht hij erover na om voor zichzelf te beginnen, maar het kwam er nooit van. Tot hij een paar maanden geleden een ingeving kreeg. “Ik had al eens eerder van fietstaxi’s gehoord en ik heb ze zien rijden in Amsterdam. In Indonesië heb ik zelfs eens in zo’n ding gezeten. Waarom zou ik niet zoiets gaan beginnen?”

Zomermaanden

De fietstaxi zal voornamelijk in de zomermaanden gaan rijden. Meindert zou eerst met drie dagen in de week beginnen maar heeft toch besloten om er volledig voor te gaan. “Ik ga nu volledig voor de fietstaxi en van woensdag tot en met zondag fietstaxi’en.” Vanaf vijf euro brengt hij je al naar de plaats van bestemming. De opstartplaats bevindt zich op station Hoorn.

Feestelijke opening

Op woensdag 1 augustus vindt om 16.00 uur de feestelijke opening plaats op het terrein voor Schouwburg het Park. Wethouder Ben Tap van Economische zaken zal de eerste zijn die gebruik mag maken van de dienst.

1 augustus feestelijke opening Fietstaxi Hoorn
To Top
*/ ?>