Westfriesland

Contest Yachts uit Medemblik met drie modellen op Hiswa te Water

De Contest 52MC van Contest Yachts

MEDEMBLIK – Contest Yachts uit Medemblik maakt semi-custom built schepen. Op de komende Hiswa te Water tonen zij drie van haar modellen. Contest Yachts bedient daarmee zowel de zeiler als de motorbootvaarder. De zeilers kunnen kennis maken met de 57CS en de 42CS. De liefhebbers van motorjachten kunnen hun hart ophalen aan boord van de 52MC. De Hiswa te Water wordt gehouden in Lelystad van 5 tot en met 9 september.

De Contest 57CS

De Contest 57CS heeft voor de lange afstandszeiler zijn de bergruimte achterin over de gehele breedte van het schip en een enorme zeilenberging – met stahoogte – in het voorschip een uitkomst. Achterop het schip heeft de stuurman of –vrouw alles onder controle. Alle bedieningslijnen van de tuigage worden naar deze plek geleid, waar je dus niet alleen het roer bedient, maar ook de zeilen trimt. Gasten en bemanning zitten direct daarvoor in de van lijnen vrije, ruime maar ook beschutte kuip. De 57CS slaat daarmee volgens het bedrijf een brug tussen de kleinere modellen en de superjachten. Comfort en luxe gecombineerd met de aansprekende zeileigenschappen.

Contest 42CS

De Contest 42CS is het ‘instapmodel’, maar de afmetingen, binnenruimte en prestaties zijn voor dit 13 meter lange schip geoptimaliseerd waarmee de Contest 42CS een brede doelgroep de mogelijkheid biedt om toe te treden tot het segment van semi-custom built zeiljachten.

Contest 52MC

Volgens de jachtbouwer draait de Contest 52MC z’n hand niet om voor een zware zee en brengt je comfortabel waar je heen wilt. Maar een bijna fluisterstille, rimpelloze tocht over kleine binnenwateren is voor hem ook geen enkel probleem. Zowel hard als langzaam varend zou het brandstofverbruik van de Contest 52MC optimaal zijn. De Contest 52MC is een cruiser voor bijna alle vaargebieden met ruimte voor zes opvarenden.

To Top