Westfriesland

‘Koggenland eerste Westfriese gemeente met glasvezel voor álle adressen’

KOGGENLAND – “Het is gelukt! Inwoners van gemeente Koggenland kunnen zich opmaken voor de nieuwe mogelijkheden van internet, televisie en bellen. Het benodigde aantal aanmeldingen voor de start van het aanleggen van glasvezel is bereikt,” meldt E-Fiber.

“Dit betekent dat gemeente Koggenland de eerste Westfriese gemeente is die geheel verglaasd zal worden. Hierdoor worden alle woningen én bedrijven vanaf december kosteloos voorzien van een supersnelle en stabiele glasvezelverbinding.”

Kiezen voor glasvezel

De campagne van E-Fiber liep tot zondag 28 oktober. Vooral in de laatste 2 weken van de campagne hebben veel inwoners zich aangemeld volgens het bedrijf. Eric Vos, directeur van E-Fiber: “Veel inwoners hebben in de laatste weken toch voor glasvezel gekozen. Zij, inwoners uit de kernen en buitengebieden, zien de voordelen van glasvezel. Voor nu en in de toekomst. Het is ook mooi om te zien dat de inwoners van Koggenland het echt sámen voor elkaar hebben gekregen. Nu we genoeg aanmeldingen voor een glasvezelabonnement hebben ontvangen, gaan we starten met graven.”

Volgende stap richting de toekomst

Wethouder Caroline van de Pol is zeer blij met deze volgende stap richting een toekomstbestendig netwerk: “Internet maakt een steeds groter deel uit van ons leven. Snel en betrouwbaar internet is daarom nu en in de toekomst onmisbaar voor onze inwoners, scholen en bedrijven.  Ik ben daarom blij dat E-Fiber in heel Koggenland, kosteloos glasvezel wil aanleggen.”

Aanleg

De start van de aanleg is in voorbereiding, december wordt er gestart met de aanleg. De werkzaamheden zullen naar verwachting 14 maanden duren. In die 14 maanden worden in Koggenland meer dan 10.000 aansluitingen gerealiseerd en wordt er bijna één miljoen meter glasvezel gelegd. Daarnaast plaatst E-Fiber 6 glasvezelcentrales om alle adressen een eigen glasvezelverbinding te kunnen geven.

Over glasvezel

Met een glasvezelnetwerk profiteren alle aangesloten inwoners en ondernemers van supersnel internet. Het glasvezelnetwerk heeft een enorme capaciteit, is van zeer hoge kwaliteit en is geschikt voor alle (on)denkbare oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan zorg op afstand, leren op afstand, thuiswerken en werken ‘vanuit de cloud’. Het netwerk is daarnaast stabieler, sneller en betrouwbaarder dan de huidige traditionele koperkabel.

Alsnog

Om nu nog te profiteren van de diensten van E-Fiber hoeven inwoners en ondernemers die zich nog niet hebben aangemeld alleen aan te geven bij welke provider ze straks een abonnement willen afnemen. De mogelijkheden en providers vergelijken kan op www.iedereenglasvezel.nl/keuzehulp.

‘Koggenland eerste Westfriese gemeente met glasvezel voor álle adressen’
To Top