Westfriesland

Carrierebeurs Westfriesland voor nieuwe stages, (bij)banen, vacatures en opleidingen

HOORN – Dinsdagmiddag 12 november 2019 vindt voor de derde keer de Carrierebeurs Westfriesland plaats. Dit keer is het ROC Horizon College de gastheer. Tijdens de beurs kunnen leerlingen, studenten, werkzoekers en werkswitchers meer te weten komen over beroepsoriëntatie, stages, (bij)banen, opleidingen en vacatures.

“Op dit moment staat de teller op meer dan 25 verschillende bedrijven. Ik verwacht dat er de komende weken tot aan de beurs op 12 november nog wel een paar bijkomen”, zegt organisator Alex Gitzels. Hij organiseert de beurs met zijn bedrijf Westfriesland Media. “En met de facebookpagina Vacature Westfriesland en het nieuwe carriëreplatform carrierestart.nu. Samen de regio verbinden en de mooie soms onzichtbare bedrijven laten zien.”

Ontstaan

Het idee bestond drie jaar terug om een beurs te starten waar werkzoekers en bedrijven met vacatures elkaar vinden. “In de huidige krapte op de markt, dienen bedrijven al eerder zichtbaar te zijn. Als ze niet weten dat je bestaat, kunnen ze ook niet voor je kiezen. Wij zeggen dan ook tegen bedrijven de beurs is voor nieuw personeel, maar ook voor toekomstig personeel.”

CV check en over je eerste baan

De beurs biedt naast het kennismaken met bedrijven ook tools om je als werkzoeker je kansen te verbeteren. Gitzels: “Ik zeer tevreden dat medewerkers van Rabobank West-Friesland advies en tips willen geven over je cv en eventueel sollicitatiebrief. Neem deze dus zeker mee naar de beurs is mijn tip.” Naast de check is er ook een professionele fotograaf voor je beste profielfoto en is de FNV aanwezig om je meer te vertellen over je rechten en plichten bij je (eerste) baan. “Zij kunnen vragen beantwoorden als: Mag je ontslagen worden als je 3x te laat bent geweest? Heb ik recht op vakantiegeld? Hoeveel is bruto €2400 aan nettoloon ongeveer?”

Stages

“De beurs is ook zeker geschikt voor scholieren en leerlingen”, zegt Gitzels. “Je vaste baan volgt pas na je diploma, maar op de beurs kun je vragen hoe het werken bij elk type bedrijf is. Welke diploma’s zijn er nodig? Veel mensen achter de stands werken ook bij het bedrijf, dus stel ze veel vragen. Die kans heb je niet via een website.” Bij de stand van Talentz.nl kunnen de leerlingen een profiel invullen. Op basis van dat profiel worden matches gemaakt met bedrijven die een stage aanbieden die past bij jouw profiel. “Kortom een interessante investering om even een rondje over de beurs te lopen.”

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.carrierebeurswestfriesland.nl, daar staat ook een link naar de nu al aanwezig bedrijven. “Het is nog mogelijk om als bedrijf je aan te melden”, vult Gitzels aan. “Neem dan nog snel contact met ons op.”

OnsWestfriesland.nl is met Westfrieslandinbedrijf.nl mediapartner van de Carrierebeurs Westfriesland.

Carrierebeurs Westfriesland voor nieuwe stages, (bij)banen, vacatures en opleidingenPopulair deze week

To Top
*/ ?>