Westfriesland

Westfriese bedrijven pakken 3 van de 4 ondernemersprijzen van NH

HAARLEM – Woensdagavond 15 mei werden de ondernemingsprijzen van Noord Holland uitgereikt in een volgepakt theater de Philharmonie te Haarlem. Onderleiding van presentator Rens de Jong (BNR) werden er vier prijzen uitgereikt deze avond. Drie verdeeld over de categorie MKB (klein, midden en groot) en de publieksprijs. Alleen de MKB Midden prijs gaat niet mee terug naar Westfriesland.

MKB Klein

Direct bij de eerste categorie MKB Klein waren de voortekenen goed. Ventis Scheepstimmerwerken uit Enkhuizen zat bij de laatste drie en mocht zijn pitch doen voor de jury. Daar had Hans-Peter Baars een heel verhaal in gedachten, maar bleek niet te passen in de 1 minuut pitch. Presentator De Jong hielp hem met nog wat vragen en toen was het ook voor de zaal duidelijk. Dit bedrijf uit Enkhuizen maakt, volgens eigen zeggen, de beste houten masten en is actief in prachtige klassieke zeilschepen. Hiervoor kreeg het onlangs ook nog twee prachtige Classic Boat Awards.

Na een muziekoptreden, waarin de jury haar beraad had, werden de jury rapporten opgelezen. Toen natuurlijk het moment dat de winnaar bekend werd gemaakt; Ventis Scheepstimmerwerken! Hans-Peter Baars nam de prijs samen met zijn vrouw, tevens compagnon in het bedrijf, in ontvangst. Toen wij hem dinsdagavond spraken bij netwerkevent Koppie Doen had hij dit niet kunnen vermoeden.

MKB Midden

Bij MKB Midden zat naast Karsten Tenten uit Zwaag, Microtechniek en Rigo Verffabriek bij de laatste drie. Ook hier dus een Westfriese kanshebber. Helaas koos de jury na stevig beraad voor Microtechniek uit Beverwijk als winnaar. Een triple zat er nog even niet in voor het bedrijf uit Zwaag, die eerder al de prijzen won bij het Westfries Ondernemersgala en de NHN Business Awards.

MKB Groot

De laatste MKB categorie is het grootbedrijf. Ook hier schopte een Westfries bedrijf het tot de laatste 3. Van der Laan uit Zwaag, Vomar Voordeelmarkt en Zorgeloosch mochten alleen een pitch houden voor het publiek en de jury. Toen was het minuten lang wachten tijdens de act van Urgent en Van Deudekom. Maar het wachten werd beloond voor het bedrijf uit Zwaag. De jury voorzitter van MKB Groot las de naam van Van der Laan op als winnaar! Colin en broer Dennis van der Laan namen de prijs op het podium graag in ontvangst, maar voor de foto moest ook vader erbij. Een mooie prestatie voor de 2e en 3e generatie Van der Laan met trots gedeeld met Noord-Holland.

Publieksprijs

Alle ondernemers konden via publiekscampagnes en oproepen om te stemmen ook kans maken op de publieksprijs. In de tussenstand stond Karsten Tenten uit Zwaag al redelijk hoog. Kon het bedrijf alsnog een prijs pakken deze avond? Na het verschuiven van de grafieken met stemmen, bleek dat Karsten Tenten inderdaad de meeste stemmen had en de winnaar werd van de publieksprijs. Daarmee pakt weer een Westfries bedrijf een prijs tijdens dit ondernemersfeest voor de gehele provincie Noord-Holland.

DE WINNAARS ZIJN …

MKB Klein – De top 3: Ardent, Bij Qunis en Ventis uit Enkhuizen: Winnaar: Ventis Scheepstimmerwerken uit Enkhuizen
MKB Midden – De top 3:  Karsten Tenten uit Zwaag, Microtechniek en Rigo Verffabriek. Winnaar: Microtechniek uit Beverwijk
MKB Grootbedrijf – De top 3: Van der Laan uit Zwaag, Vomar Voordeelmarkt en Zorgeloosch  Winnaar: Van der Laan uit Zwaag
Publieksprijs: Karsten Tenten uit Zwaag

Live

De redactie van Westfriesland in bedrijf heeft de gehele avond via dit artikel de ondernemingsverkiezing gevolgd. Via die pagina is de avond nogmaals terug te kijken. In de loop van donderdag verwachten wij een nieuwe compilatie video gereed te hebben.

Westfriese bedrijven pakken 3 van de 4 ondernemersprijzen van NH
To Top
*/ ?>