Westfriesland

Ib Haarsma nieuwe hoofdredacteur bij NH Media

AMSTERDAM – Per 1 maart zal Ib Haarsma (44) de hoofdredactionele leiding van NH Media op zich nemen. Haarsma deed eerder ervaring op in het publieke mediadomein bij AVRO, VARA, KRO en WNL, en was verslaggever en eindredacteur bij RTL 4 en eindredacteur SBS.

Haarsma keert met zijn nieuwe functie terug naar de plek waar zijn carrière ooit begon. Hij werkte van 1995 tot 2005 als radio-en tv-verslaggever bij RTV Noord-Holland, het latere NH Media. De laatste 3 jaar werkte hij als hoofdredacteur bij de regionale omroep Rijnmond (Rotterdam).

Verhalen vertellen

“Bij NH Media zie je in alles de energie van Noord-Holland en haar inwoners terug. Een sterke regionale omroep met oog voor de lokale samenleving is niet vanzelfsprekend. Het voelt goed om de verhalen te vertellen over de mensen voor wie we er zijn. Ik kijk er naar uit om vanuit die filosofie te werken aan de versteviging en verduurzaming van de regionale én lokale journalistiek. Bij NH Media heb ik bovendien radio en tv leren maken. Van de hoofdstad tot Texel, Schiphol, de kuststreek, Alkmaar West-Friesland en Het Gooi.”

Team compleet

Algemeen Directeur NH Media, David Vink ziet Haarsma als nieuwe belangrijke schakel. “We maken grote stappen bij NH Media. Onze filosofie om nieuws te brengen via lokale online platformen – en waar dat kan – in samenwerking met lokale omroepen, begint vruchten af te werpen. We hebben een nieuw ambitieus managementteam en willen de ingeslagen koers nu verder optimaliseren en uitdragen. Ib is een belangrijke schakel in dit traject. Met zijn ervaring en leidinggevende kwaliteiten maakt hij het team compleet. NH Media heeft grote ambities en wil invulling geven aan een toekomstgerichte visie voor de regionale- en lokale publieke omroep. Ik ben blij dat we Ib hierbij aan boord hebben.”

Over NH Media

NH Media is de publieke regionale omroep van de provincie Noord-Holland. Met de belangrijkste pijlers NH Nieuws, NH Radio en NH Sport informeren, inspireren en verbinden wij de stad en de regio. NH Media is een innovatief mediabedrijf met 230 gedreven professionals die nieuws en relevante verhalen leveren voor apps, websites, social media, radio en tv.
Populair deze week

To Top
*/ ?>